Desun arvoista

Terveiset kaikille Desuconista! Käväisin kyseisessä tapahtumassa pitämässä Missing Linkin Aranan kanssa luennon joistain omista suosikki-BL-sarjoistamme. Tarkoituksena oli siis tarjoilla kohtuullisen monipuolinen valikoima eri genreistä poimittuja sarjoja sekä esitellä hieman yleisemmin myös joitain mangakoita. Kuten ohjelman aikana lupailimme, tässä olisi käyttämämme diaesitys PDF-muodossa kaikkien kiinnostuneiden ladattavaksi. Varoituksen sanana tosin sen verran, että esitys ei ole mikään informatiivisuuden riemuvoitto, vaan sisältää ainoastaan kuvia ja mangakoiden ja sarjojen nimiä ilman sen suurempia selityksiä.

>>Lataa PDF tästä<<

Muuten viikonloppu kuluikin sitten omalta osaltani ohjelmanumerosta toiseen säntäilyssä. Erityisen tyytyväinen olin Yaoin ja slashin erot ja yhtäläisyydet -esitelmään, joka oli paitsi kiinnostavaa myös viihdyttävää kuunneltavaa. Tällaista lisää Suomen coneihin! Lähestulkoon kaikki conin ohjelmat voi lähitulevaisuudessa katsastaa Desun nettisivuilta, joten tapahtuman ja/ tai ohjelmat missanneiden kannattaa käydä piakkoin sieltä kurkkimassa videoita.

Kiitokset vielä kerran kaikille luentoa kuulemaan tulleille, jos joku teistä tänne eksyy niin kuulemme mielellämme ohjelmasta niin risuja kuin ruusujakin kommenttien muodossa.

Edit: Latasin tiedoston nyt uudelle palvelimelle, toivottavasti toimii tällä kertaa.

7 Responses to “Desun arvoista”

 1. Ei oikein suostu aukeamaan tuo PDF. ”Tiedosto on vahingoittunut, ja sitä ei voi korjata.”

  • Latasin sen nyt uudelle palvelimelle, ei olisi ehkä pitänyt luottaa pelkästään WordPressin palveluihin. Toivottavasti tällä kertaa toimii!

 2. oli hyvä esitelmä ainakin omasta mielestäni :)
  vastaan tuli uusia tuttuja, puolituttuja ja omia vanhoja tuttuja, kiitos, mutta nyt itkettäää kun en ottanut uusia tuttuja ylös, kun nääs tuo PDF väittää olevansa viallinen enkä saa sitä aaauuukiii yhy yhyyyy :,C

  (tosin esitelmän aiheena olivat YAOI sarjat, ja köh esittelitte myös jotain jotka eivät varsinaisesti yaoita olleet kähköh mutta menköön, kaikissa sarjoissa on nykyään jotain beeällämäistä kuitenkin..)

  • Harmi ettei mennyt ihan nappiin tuo tiedoston lataaminen, uppasin sen nyt mediafire-palvelimelle joten luulisi pelittävän jatkossa.

   Heh, meillä olikin Aranan kanssa pienimuotoista pohdintaa siitä, onko huijausta ottaa mukaan sarjoja jotka ainoastaan hipovat BL:n rajoja. Päädyimme kuitenkin pitämään ne ohjelmassa, sillä tarkoituksena oli tarjoilla jotain vähän kaikenlaisille lukijoille, ja jotkut ehkä tykkäävät poikarakkaudestaan hienovaraisempina vihjailuina (kuten mekin aina välillä). Mukava kuitenkin kuulla että löysit sieltä seasta jotain itseäsikin kiinnostavaa, sehän oli koko luennon tarkoitus. (:

 3. Heipä hei, ja heti ensi alkuun anteeksi että kirjoitan jo vähän vanhempaan postaukseesi näin myöhässä.

  Me Sisarukset olimme Desussa vastuussa kaiken kaikkiaan kolmesta ohjelmasta – sunnuntaina meillä oli oma ääninäyttelyluento, ja sen lisäksi meitä pyydettiin suunnittelemaan ja juontamaan toisen kunniavieraan ohjelmat. Tästä aiheutui luonnollisesti vakavaa desuohjelmien päällekkäisyyttä ja pää tulessa juoksemista paikasta toiseen, jonka vuoksi emme päässeet kuulemaan yaoiluentoanne lauantaina. Hain kuitenkin upittamasi PDF-tiedoston ja luin sen läpi – aika paljon tutulta kuulostavia nimiä ja joitain joiden tuotantoon en ole vielä perehtynyt ollenkaan. :D Hyvännäköinen lista ja runsaasti kuvia havainnollistaviksi esimerkeiksi, täytyy ehdottomasti tsekkailla ehdottamianne nimiä kunhan muulta elämältä jää joskus aikaa.

  Taisitpa joskus jossain kirjoituksesi kommentissa mainita, ettet animeäänistä paljoa tiedä – sinua voi kiinnostaa se, että suunnittelemme pitävämme ensi Desussa seiyuuluennon, joka keskittyisi nimen omaan BL:ään ja sen anime- ja kuunnelmalevyadaptaatioiden parissa hääriviin ääninäyttelijöihin. Me kaikki Sisarukset olemme kovia BL-faneja – mutta minä sitä luultavasti meistä eniten luen/katson/kuuntelen – ja ensi vuonna haluamme päästä kertomaan, keitä kaikkia genren parissa häärii, havainnollistavien esimerkkien kera tietenkin. Jos aihe miellyttää niin tervetuloa kuuntelemaan ensi Desussa :)

  Ai niin ja BL-seiyuuista piti vielä sanoa, ettei suinkaan tarvitse odottaa ensi Desuun asti sitä varten – meillä on tarkoitus myös kirjoitella runsaasti BL-nimikkeistä omassa blogissamme, jossa ensimmäinen BL-juttu on toissapäivänä ilmestynyt. Lisää ilmestyy kunhan ehtii töiltä ja muulta kirjoittaa.

  ~C

  • BL-audiodraamat ja ääninäyttelyskene noin yleensäkin ovat minulle tosiaan yksi suuri kysymysmerkki, joten ihan mielelläni luen vähän asiantuntevampien ihmisten avautumista aiheesta. Kiitos mainostuksesta!

   Itselläni on ollut jo pidempään tarkoitus katsoa tuo Kachou no koi, mutta ehkä käyn kommentoimassa kirjoitustasi vasta sitten kun olen oikeasti katsonut sen ja minulla on aiheesta jotain sanottavaakin. :D

Trackbacks

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: