5. joulukuuta

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Lisätietoa kalenterista voit lukea täältä.

5. BL-manga jota suosittelisit kaikille

Vaikka pyrin käsittelemään kalenterissa lähinnä nimikkeitä joista en ole jo aiemmin kirjoittanut, on minun tämän kohdalla tehtävä poikkeus. Mieleeni ei nimittäin tule yhtään toista BL-mangaa, jota voisin yhtä varauksetta suositella niin genren pidempiaikaisille ystäville kuin siihen tutustumattomillekin. Kyseessä oleva sarja on siis Venio Tachibanan light noveliin pohjautuva, Takarai Rihiton taiteilema Seven Days, josta voi lukea kokonaisvaltaisemman esittelyn täältä.

Mielenkiintoisen alkuasetelmansa lisäksi tarinasta tekee muistettavan ja omaperäisen sen persoonalliset hahmot, jotka tuntuvat olevan aivan toiselta planeetalta kuin BL:ssä monesti nähtävät yksiulotteiset hahmotyypit. Vaikka varsinainen poikarakkaussisältö jää varsin kesyksi, tuntuu tarina sen verran tuoreelta että se jaksaa viihdyttää kokenuttakin fujoshia, pelästyttämättä myöskään niitä jotka tavallisesti BL:ää karttavat.

Erityisiä plussapisteitä tarina saa myös lämminhenkisestä ja samaistuttavasta sanomastaan: kukapa ei haluaisi tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi juuri sellaisena kuin on kaikkine vikoineenkin. Mielenkiintoinen elementti on myös pääparin suhteeseen lisäjännitettä tuova naispuolinen Shino, jonka läsnäolo onnistuu myös lisäämään tarinan uskottavuutta.

Juné Manga on julkaissut Seven Daysin ensimmäisen osan englanniksi, ja sen voi lukea varsin edullisesti myös Emangassa. Itseni oli saatava hyllyyn ihan fyysinen kappale, sen verran rakkaasta sarjasta on kyse. Toisesta osasta ei valitettavasti ole kuulunut toistaiseksi mitään, mutta eiköhän Juné julkaise senkin ennemmin tai myöhemmin. Syytä ainakin olisi, sillä manga on ollut jatkuvasti loppuunmyyty Book Depositoryssa ja Amazonissa, eli kysyntää kyllä riittää. Epämääräisen tiedotuspolitiikkansa lisäksi Juné saa kyllä isoa miinusta myös julkaisun laadusta: miksi nätti kansikuva pitää tuhota valtavalla YAOI MANGA -läpyskällä?

Lisää Takarai Rihiton kuvituksia voi muuten käydä vakoilemassa mangakan kotisivuilta.

2 kommenttia to “5. joulukuuta”

  1. Rakastuin kyseiseen sarjaan ihan sattumalta kun päätin ”tarkastaa minkälainen se yksi nättikansinen manga oikein oli” :D Olin kyllä ihan sulaa vahaa tätä lukiessa kun yleensä en edes pysty sulattamaan romanssisarjoja niiden kliseisyyden vuoksi hahaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: