7. joulukuuta

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Lisätietoa kalenterista voit lukea täältä.

7. BL-manga joka saisi jo loppua

Kieltämättä sattuu vähän sydämeen sanoa näin, mutta mielestäni Sakuragi Yayan Yume Musubi, Koi Musubi -sarja voisi pikkuhiljaa yrittää tulla jonkinlaiseen päätökseen. Kirjoittelin tästä shintopapin ja koulupojan romanssista esittelyn jo aiemmin, ja olen edelleen sitä mieltä että sarjassa on sen heikoista puolista huolimatta myös paljon hyvää. Lisäksi olen aina pitänyt mangakasta ja hänen tyylistään todella paljon. Missä siis mättää?

Yksi pahimmista ongelmista on sarjan pituus. Parin yhteen päätymistä on nyt vatvottu kolmen osan verran, ja ainakin neljäs on vielä tulossa. Suosittua sarjaa kannattaa tietysti jatkaa niin kauan kuin yleisöllä riittää kiinnostusta, mutta tarinan hidastempoisuus on samalla kertaa sen vahvuus ja heikkous. Toisaalta on hienoa, että hahmojen välinen jännite on kasvanut vähitellen, ja että Ryoumei saa oikeasti kunnolla aikaa tajuta ettei Ao ole enää se sama pikkupoika jonka perään hän on aina katsonut, vaan tästä on hyvää vauhtia kasvamassa mies.

Pidemmän päälle tilanteiden edestakaisin vatkaaminen käy kuitenkin puuduttavaksi, eikä väärinkäsityksille perustuva huumori tai draama jaksa mielestäni missään tilanteessa kantaa kovin pitkälle. Voi tietysti olla, että sarjan rakenne toimisi paljon paremmin yhteen pötköön luettuna kuin luku kerrallaan, mutta toisaalta myös Sakuragi Yayan aikaisempi sarja Tea for Two alkoi pitkittyessään käydä hieman tylsäksi. Onneksi Ao ja Ryoumei kuitenkin pääsivät kolmannessa osassa jo sen verran läheisiin väleihin, ettei jatkoa enää loputtomiin voi olla tiedossa. Tällaiset sarjat kuitenkin perustuvat ennen kaikkea sille jännitteelle joka syntyy ennen kuin pari pääsee yhteen, ja kun se viimein tapahtuu, lopahtaa tarinan viehätys yleensä siihen.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s