12. joulukuuta

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Lisätietoa kalenterista voit lukea täältä.

12. BL-manga jota ei ole lisensoitu, mutta jonka pitäisi olla

Tietysti aika moni täällä esittelemistäni mangoista ansaitsisi tulla lisensoiduksi, mutta yritän nyt olla vähän vähemmän ympäripyöreä. Koska en siltikään osaa valita vain yhtä, vastaan että mitä tahansa Nakamura Asumikolta.

Olin aiempien harvojen lukukokemusten perusteella vähän nihkeänä mangakan tarinoiden suhteen, mutta Doukyusein jälkeen olen lukenut hänen tuotantoaan aivan uusin silmin ja ihastunut Nakamuran taiteen lisäksi täysillä myös hänen kerrontatyyliinsä. On oikeastaan aika hämmentää huomata miten tämä osaa luoda niin monenlaisia tarinoita, yllättävän synkistä ja vinoutuneista (Copernicus Breath, Double Mints) aina ihanan söpöihin ja viattomiin (Doukyusei, Non-non) ja kepeän hauskoihin (Anata no tame nara doko made mo). Vaikka Nakamuran tyyli erottuu selkeästi BL-valtavirrasta, on hänellä mielestäni paljon tarjottavaa sekä perus-BL:n ystäville että jotain vähän erikoisempaa etsiville.

Näin monipuolinen mangaka ansaitsisi siis ehdottomasti tulla tunnetummaksi myös länsimaissa. Nakamuran taide on toinen tärkeä syy sille, miksi häneltä voisi minun puolestani julkaista oikeastaan ihan mitä tahansa. Vaikka tarina ei jostain syystä kovin ihmeellinen olisikaan, niin jäljelle jäävät aina kuvat joita voi tuijotella loputtomiin. Oikeasti hyvännäköiset julkaisut tuntuvat olevan jenkkikustantajilla aika vähissä, joten vaihtelu virkistäisi silläkin saralla.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: