13. joulukuuta

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Lisätietoa kalenterista voit lukea täältä.

13. BL-manga josta et pitäny, vaikka taide oli hienoa

Suzuki Tsutan A Strange and Mystifying Story sopii tähän kohtaan oikein hyvin. En varmaan edes muistaisi koko mangan olemassaoloa, ellen olisi nimenomaan ostanut sitä hyvissä aikeissa. Olin heräteostosherkässä tilassa selailemassa Fantsun ylähyllyä ja päätin tukea sekä suomalaista mangakauppaa että tuttua mangakaa, kun tykkään kuitenkin Suzuki Tsutan piirrostyylistä vaikka en häneltä kovin montaa mangaa olekaan lukenut. En normaalisti ole kovin kiinnostunut nekomimiestetiikasta, mutta päätin kerrankin olla avarakatseinen. Taidehan oli joka tapauksessa nättiä.

Mangan alkuasetelma ei huimaa omaperäisyydellään, mikä ei vielä itsessään haittaa, sillä kuluneimmistakin lähtökohdista voisi rakentaa mielenkiintoisen tarinan. Päähenkilö Akio perii siis kuolevalta isoisältään sudenkorvaisen suojelijademonin, jonka tehtävänä on parantaa Akio jostain ~mystisestä~ sairaudesta (tai jos sairauden nimi jossain mainitaan niin en sitä ainakaan muista eikä se pikaisella selailullakaan selvinnyt). Tässä vaiheessa varmaan jo arvaatte, millä keinoin demoni Akion parantamisen hoitaa, joten ei siitä taas sen enempää. Akio ei tietenkään arvosta koska yhyy noloa ja kamalaa, mutta kiintyykin sitten ajan kuluessa demoniin, ja… miksi edes vaivaudun kertomaan, samantyylinen juonikuvio löytyy noin kiljoonasta muustakin sarjasta.

On suorastaan uskomatonta, miten epäoriginaali Suzuki Tsuta on onnistunut olemaan mangaa luodessaan. Hahmot ovat yhdentekeviä, tarina yhdentekevä, kaikki on yhdentekevää. Mangan ainoa hyvä puoli voisi olla seksikohtaukset, mutta niitäkään ei ole tarpeeksi jotta tätä niiden vuoksi kannattaisi selailla. Pokkarin lopussa on sentään kaksi lyhyempää erillistä tarinaa jotka ovat ihan viihdyttäviä. Juné Manga on julkaissut sarjaa kaksi osaa, itse olen lukenut vain sen ensimmäisen enkä tosiaan ole aikeissa hankkia jatkoa. En vaikka taide olisi kuinka kivaa.

Avainsanat:

5 Responses to “13. joulukuuta”

  1. Vähän aikaa tuumin, että kumman tutulta kuulostaa ja hoksasin sitten että kyseessähän on Kono yo ibun, joka tuli kerran draamana kuunneltua (köhInoueköh). Olen aivan samaa mieltä siitä, että ihan hämmästyttää, miten latteaksi tarina jää. Se oli draamanakin puhtaasti tylsää kuunneltavaa, vaikka Inoue kuinka slurppi ja hörppi henkensä edestä. Odotin, että koirankorvaisesta petikaverista koituisi edes vähän enemmän meteliä ja kommellusta ja jotain hassuja sirutus- ja madotusvitsejäkin ehdin odotella, mutta ei. Isoin äläkkä tarinassa taisi nousta poikien epäkäytännöllisistä aamiaistottumuksista.

    • Voi ei, kaikesta sitä pitääkin tehdä audiodraamoja. Varmaan ihan mielenkiintoista kuultavaa ne sulrppailukohtaukset kyllä :D

  2. No hyvä, etten sitten itse hairahtanut tuota hankkimaan koska yhtenä päivänä olin jo melkein heräteostamassa sitä nätin kannen takia, mutta sitten iski viime hetken ahdistus, että on vielä liian monet sellaisetkin ostamatta, joista tiedän tai on ainakin vakuuttavia perusteluja uskoa, että olisivat hintansa arvoisia. Ihan väärin että vaanitaan ostajia tuollaisilla ultrasmexyillä hottisblondeilla ja sitten sisältä löytyykin vain jotain hirveää tasapaksua tuubaa. Huonon mangan pitäisi näyttää ihan rehellisesti huonolta, ettei sitten tarvitsisi tuntea itseään huijatuksi.

    • Se nyt olisi jo vähän liikaa jos me molemmat oltaisiin hairahduttu tähän samaan turhakkeeseen! Onneksi olit järkevämpi kuin minä. Olen tosin tyytyväinen edes siitä että toi on sitä Junén vanhaa isokokoista painosta jossa on irtokannet ja kaikki, ja se on muutenkin yllättävän massiivinen mangapokkariksi.

Trackbacks

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s