16. joulukuuta

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Lisätietoa kalenterista voit lukea täältä.

16. BL-manga josta et aluksi pitänyt

Jostain syystä vastauksen keksiminen tähän kysymykseen oli ihan tuhottoman vaikeaa, etenkin kun avauduin suhtautumisestani Nakamura Asumikon sarjoihin kalenterissa jo aiemmin. Lopulta se kuitenkin välähti kuin salama kirkkaalta: Touko Kawain Cut.

Ensimmäisen kerran luettuani kyseisen mangan muistan ajatelleeni, että olipa itsetarkoituksellista ranccailua ja shokeerauksen yrittämistä. Chiaki viiltelee itseään ja harrastaa S/M-seksiä isäpuolensa kanssa jotta unohtaisi ~sisäisen tuskansa~, Eijin yritti puolestaan murhata oma äiti tämän ollessa pieni. Loppu tuntui myös vähän oudolta: lol nyt me muutettiin jonnekin farmille. Piirrosjälkikään ei ole erityisen nättiä, persoonallista tai sujuvaa. Joten jäikö tästä nyt oikeasti mitään käteen?

Toisella lukukerralla tarina kuitenkin avautui jostain syystä aivan uudella tavalla. Hahmojen ongelmat ovat tietysti edelleen ehkä vähän ylivedettyjä, mutta tapa jolla he traumojaan käsittelevät, on uskottava ja mielenkiintoinen. Aluksi Eiji on täysin välinpitämätön Chiakia kohtaan, ja toteaa tämän elämäntarinan kuullessaan vain, ettei tiedä mitä hänen sillä tiedolla pitäisi tehdä. Eihän hän itsekään ole niin tyytyväinen elämäänsä, että kykenisi lohduttamaan ketään. Ja miten tuntemattoman ihmisen sanat edes voisivat auttaa?

Vähitellen pojat kuitenkin lähentyvät, ensin fyysisesti ja sitten henkisesti, ja auttavat toisiaan paranemaan haavoistaan. Toiveikas loppu sopii tarinaan yllättävän hyvin, eikä haikeilta tuntemuksilta ja menneisyyden haamuiltakaan ihan täysin vielä vältytä. Angstaamisen alta kuoriutuikin siis yllättävän koskettava ja hyviä huomioita tekevä tarina, vaikka ensivaikutelmani oli jotain aivan muuta. Kannatti siis tosiaan antaa mangalle vielä toinen mahdollisuus.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: