19. joulukuuta

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Lisätietoa kalenterista voit lukea täältä.

19. Mangaka jonka pitäisi piirtää BL-mangaa

Nao Tsukiji on kohtalaisen tuntematon shoujomangaka, jonka uskomattoman yksityiskohtaisia, historiallisesta vaatetuksesta inspiraationsa ammentavia kuvituksia on mahdollista bongata Japanissa niin kirjoista, lehdistä kuin kirjepapereistakin. Mutta miksi ihmeessä hänen pitäisi piirtää juuri BL-mangaa?

Ensinnäkin, mangakan uusin sarja Adekan ilmestyy Wings-lehdessä ja nojaa aika vahvasti homolust-fanservicelle ja kahden miespäähenkilön väliselle suhteelle ja jännitteelle. Goottilaisia sävyjä sisältävä mysteerisarja on toki mielenkiintoista luettavaa muutenkin, mutta aimai-kohtaukset jättävät aina vähän huijatun olon. Ne on kuitenkin toteutettu sen verran hyvin, että mangakalla olisi kaikki eväät ihan kunnollisenkin BL:n piirtämiseen.

Toisekseen, Naon piirrosjälki on äärettömän herkullista. Vaatteet ovat kauniita, yksityiskohdat kekseliäitä ja hahmodesignit varsin kuumottavia. Persoonallisia BL-mangakoita ei voi olla koskaan liikaa.

Kolmanneksi, katsokaa vaikka tuota kuvaa ja miettikää itse, rationaaliset perustelut taisivat minulta jo loppua. Lisää kuvituksia löytyy Naon nettisivuilta.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: