20. joulukuuta

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Lisätietoa kalenterista voit lukea täältä.

20. BL-mangaka josta et pysty pitämään vaikka kuinka yrittäisit

Minulla on aika vahva tunne siitä, ettei minua ja Nitta Youkaa tosiaankaan ole tarkoitettu toisiamme varten. Kun ensimmäistä kertaa aloin seurata BL-yhteisöjä yhtään aktiivisemmin, skippasin tämän sarjat järjestään jo pelkkien kansikuvien perusteella. Sen lisäksi että tämän värienkäyttö on välillä aika jännittävää, Nittan tyyli on mielestäni muutenkin todella epämiellyttävä. Piirroksissa ja etenkin hahmojen kasvoissa on jotain häiritsevän jäykkää, ja niistä välittyy kylmä ja persoonaton fiilis. Kaikkein pahimmat traumat minulla kuitenkin on siitä, että kaikki hahmot ovat iholtaan oransseja.

Vuosien Nitta-ahdistuksen jälkeen ajattelin kuitenkin lopulta, että ehkä olen jo tarpeeksi kypsä katsomaan kaiken oranssiuden ohi ja antamaan tälle mahdollisuuden tarinankertojana. Kai sekin pitäisi laskea meriitiksi, että tämä piirtää nimenomaan aikuisia miehiä, toisin kuin monet kollegansa. Useamman lukuyrityksen jälkeen en kyllä sittenkään ollut erityisen vaikuttunut. Hahmojen persoonallisuuksista ei saa mitään otetta, juonet ovat aika yhdentekeviä eivätkä seksikohtauksetkaan erityisen mieltäylentäviä.

Tai tältä minusta ainakin kovasti tuntuu. Osa minusta kuitenkin epäilee, etten jostain syystä vain kykene näkemään hahmojen epämiellyttävän ulkonäön ohitse, ja että sieltä takaa löytyy sittenkin jotain hienoa ja koskettavaa. En ehkä koskaan saa tietää. Sen verran krediittiä Nittalle on kuitenkin annettava, että tämän Double Play ja LOL Theater -nimillä kulkeva oneshotti nörtistä MMORPG-pelinkehittäjästä on oikeasti aika koominen. Muuten olen päättänyt pysytellä ihan suosiolla kaukana tämän sarjoista, oli se sitten kuinka irrationaalisista syistä tahansa.

 

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s