21. joulukuuta

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Lisätietoa kalenterista voit lukea täältä.

21. Kaksi BL-mangakaa joiden haluaisit nähdä tekevän yhteistyötä

Tämä oli memen kysymyksistä samalla kertaa sekä mielenkiintoisin että haastavin vastattava. Jos saisin valita kaikista maailman BL-mangakoista kaksi, joiden kannattaisi tehdä yhteistyötä, millä perusteella tuo valinta oikein pitäisi tehdä? Tietysti olisi hupaisaa laittaa kaksi tyyliltään samankaltaista mangakaa yhteen ja katsoa mitä siitä syntyisi. Miltäköhän näyttäisi est emin ja Basson yhteistyönä tekemä manga? Entä Hiro Madaramen ja Asia Watanaben? Päätin kuitenkin lähestyä ongelmaa siltä kantilta, että mietin keiden kahden taidot parhaiten täydentäisivät toisiaan. Jotkut mangakat ovat loistavia piirtäjiä mutta juonenkuljetuksessa olisi hiottavaa, toiset puolestaan osaavat kertoa mielettömiä tarinoita vaikka piirrosjälki onkin vähän sinne päin.

Erilaisia vaihtoehtoja läpikäytyäni muistin äkkiä, että olinkin keksinyt vastauksen kysymykseen jo kesällä, kun pohdimme Aranan kanssa minkä mangan pohjalta saisi tehtyä täydellisen BL-animen. Tulin itse siihen tulokseen, että Setona Mizushiron 1999nen 7 no Tsuki Shanghai varustettuna Jaryuu Dokuron hahmodesigneilla olisi ns. parasta shittiä evar. Asiaa uudestaan pohtiessani huomasin aika pian, että näiden kahden yhteistyö voisi pelata muutenkin hyvin.

Vaikka molemmat ovat aivan loistavia mangakoita, heidän vahvuutensa – ja heikkoutensa – ovat kuitenkin erilaisia. Siinä missä Setona Mizushiro (alempi kuva) osaa luoda moniulotteisia hahmoja ja mutkikkaita juonikuvioita, tämän piirrokset ovat nättejä mutta hieman jäykkiä eivätkä aina kovin ilmeikkäitä. Jaryuu Dokuro puolestaan on taiteilijana paljon monipuolisempi ja dynaamisempi, mutta tarinapuolella tämän vahvuus piilee enemmän tunnelmassa kuin hahmoissa tai juonessa. Yhdessä he voisivat paikata toistensa heikkoja puolia ja korostaa molempien parhaita, ja saada aikaiseksi jotain mihin kumpikaan ei omin avuin pystyisi.

2 kommenttia to “21. joulukuuta”

  1. Itse olen vieläkin vähän skeptinen Dokuro-Mizushiro-collabia kohtaan ennen kaikkea siksi, etten näe, miten heidän tyylinsä voisivat sopia yhteen. Dokuron kerronta on eläväisyytensä ansiosta tosi lämmintä ja lähestyttävää ja söpöä (silloinkin kun käsitellään skitsoja aiheita), kun taas Mizushiro jättää lukijan aika kauas tapahtumista pitämällä hahmot kylminä ja fiiliksen jollain tasolla epäsympaattisena, mitä piirrostyylin huurteinen jäykkyyskin korostaa. Dokuroa luonnehtisin pörröiseksi ja pinkiksi, Mizushiroa taas viileän siniseksi.

    Toisaalta jos tämä yhteistyö toteutuisi ja vastoin kaikkia epäilyksiäni istuisikin hyvin, lopputulos varmasti olisikin sitä parasta shittiä. Jotenkin minun on vain hankala kuvitella naama punaisena valtavia kyyneliä tunnekuohun vallassa vollottavaa Xiaoxue-ukea… Sehän olisi kokonaan eri tarina, jos hahmot, öh, oikeasti näyttäisivät tunteita eivätkä vain tuijottelisi toisiaan ilmeettöminä…

    • Jep, ei tuo varmaan mikään täysin ongelmaton yhteistyöprojekti olisi, mutta tavallaan tykkään ajatuksena juuri siitä että he jotenkin saisivat erilaiset tyylinsä sovitettua yhteen. Vaikka Jaryuu Dokurolta löytyy niitä itkeviä ukeja, niin hänellä on myös taito tehdä kylmänviileitä ja ilmeettömiä hahmoja, joten ei se nyt ihan mahdottomalta kuulostaisi.

      Naurattaa kyllä vähän tuo mielikuva pillittävästä Xiaoxuesta :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: