22. joulukuuta

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Lisätietoa kalenterista voit lukea täältä.

22. Paras lukemasi BL-manga oneshot

Huijaan nyt hieman, ja vastaan tarinalla jossa on peräti kaksi(!) lukua. Lyhyt ja ytimekäs se on joka tapauksessa. Ensikosketukseni tähän mangalyhäriin tapahtui jo vuosia sitten, mutta yhä edelleen se tuntuu tuoreelta ja kiinnostavalta.

Picnic on osa Homerun Kenin KIKI-nimistä oneshot-kokoelmaa, ja ehdottomasti sen tarinoista paras. Mangan tapahtumat sijoittuvat lähitulevaisuuteen, jossa lääketieteen kehitys on viety huippuunsa ja potilaskuolemat saatu vähenemään sairaaloissa olemattomiin. Päähenkilöinä ovat vakavassa onnettomuudessa loukkaantunut Kaname sekä tämän luokkatoveri Kenichirou, joka alkaa vierailla sairaalassa tämän luona. Ajan kuluessa he tutustuvat paremmin, ja haaveilevat yhdessä vierailusta merenrannalle Kanamen parannuttua. Mutta kun tämän vapautumiseen on jäljellä enää yksi päivä, vetää Kaname yllättäen ranteensa auki. Iloisen ulkokuorensa alla tämä taitaa sittenkin olla jotain aivan muuta kuin Kenichirou aluksi luuli. Ja oliko auto-onnettomuus jonka vuoksi Kaname joutui sairaalaan sittenkään vahinko?

Lyhyeen tarinaan on saatu mukaan yllättävän painavia aiheita, joita myös käsitellään kerrankin niiden ansaitsemalla vakavuudella. Hyväksikäytön ja itsemurhan lisäksi tärkeäksi teemaksi nousee eutanasia: onko oikein pitää kärsivää ihmistä hengissä vain siksi, että se on mahdollista? Entä onko mitään järkeä yrittää tuoda kuollutta ihmistä takaisin kloonaamalla, kun tämä ei kuitenkaan olisi enää sama ihminen? Manga onnistuu myös onnistuneesti välttämään korneimmat ’parannan sinut rakkaudellani’ -kuviot. Vaikka Kenichirou kuinka välittäisi Kanamesta, edes hän ei voi poistaa tämän ahdistusta täysin. Surumielisyydestään huolimatta tarina onnistuu säilyttämään loppuun asti toiveikkaan pohjavireensä hahmojen unelmien kautta. Tunnelmaa korostaa myös ilmava kuvakerronta, ja mukana on paljon hienoja kohtauksia joissa ei ole käytetty tekstiä lainkaan.

Myös sarjakuvan pituus on sille eduksi. Mitään turhia lätinöitä ei tarvitse katsella, eikä traaginen astelma ehdi luisumaan melodraaman puolelle. Monia lyhyitä tarinoita vaivaa se, että aiheesta olisi mielellään lukenut enemmänkin. Tässä tapauksessa se ei kuitenkaan ole ongelma, vaan rajatussa tilassa saadaan lukijalle välitetyksi kaikki tarpeellinen. Suosittelen siis ehdottomasti tutustumaan, vaikka jo senkin takia että piirrosjälki on nättiä eikä mangan lukemiseen kulu kuin hetki.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: