Ystävänpäiväsöpöilyä

Yritin kovasti keksiä tälle päivälle esiteltäväksi jotain ystävänpäiväaiheista mangaa, mutta mieleeni ei tullut mitään sopivaa. Ruusujen ja hupsujen riimien lisäksi juhlaan kuuluvat mielestäni ehdottomasti kaikenlaiset herkut (etenkin jos puhutaan japanilaisesta ystävänpäivästä), joten tämänkertainen manga liittyy niihin aika oleellisesti. Huomatkaa muuten kannen yhdennäköisyys viime kerralla esittelemäni Stay Close to Men kanssa!

Kuku Hayaten Maou no Amai Keiyaku (The Sweet Contract of the Demon King) kertoo isoäitinsä omistamassa herkkukahvilassa työskentelevästä Ryousta. Vaikka hän on työskennellyt ja asunut isoäitinsä kanssa jo vuosia, kahvilan hämärään varastohuoneeseen hänellä ei ole koskaan ollut asiaa. Kun isoäiti viimein eräänä päivänä antaa Ryoulle avaimet tuohon mystiseen huoneeseen, tämä ei mitenkään osaa varautua tulevaan. Huoneen sisältä paljastuu nimittäin isoäidin suuri salaisuus: demonikuningas Chrome, joka elinikäistä kakkutarjoilua vastaan voi toteuttaa minkä tahansa toiveen. Kakkuja ja leivonnaisia rakastava kunkku on tietysti innokas tekemään sopimuksen myös Ryoun kanssa, mutta tämä ei lämpene ajatukselle laisinkaan. Chrome ei kuitenkaan aio luovuttaa vähällä, niin kuin ei myöskään Ryou, joka pamahtaa täyteen tsun tsun -moodiin aina demonin nähdessään. Eikä asioita auta tippaakaan se, että Chrome tahtoisi Ryoulta vähän muutakin kuin pelkkää kakkua.

Alkuasetelma on kieltämättä aika moneen kertaan koluttu, eikä tutussa ”aggressiivinen seme ja hiljakseen lämpenevä uke” -kuviossakan ole mitään uutta. Tarina kuitenkin etenee ilahduttavan joutuisasti, eikä jää missään vaiheessa paikoilleen junnaamaan. Juoni ei myöskään jumitu pelkäksi slapstick-söpöilyksi, vaan mukaan tuodaan vähän tummempiakin sävyjä Ryoun traagisesta menneisyydestä. Erityisen nautittavaa luettavaa mangasta tekee kuitenkin ennen kaikkea Kuku Hayaten persoonallinen tyyli.  Piirrosjälki on eloisaa ja ilmeikästä, ja itse ainakin katselisin sitä ilokseni vaikka mangassa ei mitään kovin järkevää tapahtuisikaan. Nytkään ei ehkä voi puhua kovin kekseliäästä tai syvällisestä sarjasta, mutta se on silti omiaan pieneen makeannälkään. Ei kai kukaan suklaakuorrutetulta donitsiltakaan odota kovin fiksuja ravintoarvoja?

My Thoughts on Yaoi toivottaa ihanaa ystävänpäivää kaikille lukijoilleen! Jos jollekin teistä tulee vielä mieleen ystävänpäivään liittyviä tai muuten vain söpöjä sarjoja, otan suosituksia mielelläni vastaan.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: