Sekai-ichi hatsukoi ja cockteasen jalo taito

Tässä sarjassa kukaan ei kuole lumeen… valitettavasti

Siis voi nyt perse taas tätä elämää. Sain viimein sen pahuksen Sekai-ichi-animen finaaliin, enkä muista milloin ragetasot olisivat olleet yhtä korkealla. Mutta hei, älkää käsittäkö väärin, ei sarja ihan täyttä paskaa ollut. …Kai. Se vain tekee hyvin paljon lupauksia joita ei sitten onnistukaan täyttämään. Joskus se on hyvä, joskus huono asia. Jokainen päättäköön itse, mitä mieltä tämän listan kohdista on.

Cocktease-tapaus #1: Seksikohtaukset
Fanserviceä ja naaman imutusta ei animesta puuttunut. Välillä vihjaillaan vähän muustakin takaumien kautta, mutta mitään ei koskaan näytetä. Tämä oli tosin vain positiivinen asia, sillä myötähävettävän nolot seksikohtaukset ovat yksi suurimmista syistä joiden vuoksi BL-anime on usein kuraa. Kiitokset siis kaikkivoipaiselle TV-sensuurille ja fiksuille ohjausratkaisuille tästäkin vähästä.

Peittoon kääriytyminen käynee turvaseksistä

Cocktease-tapaus #2: Hissikohtaukset
Kyllä minä Gravitationia sen verran olen katsonut, että tiedän mitä hississä kuuluu tehdä kun on kyse BL-animesta. Sekai-ichissä ollaan koko ajan hississä matkalla sinne sun tänne, mutta koskaan siellä ei tapahdu mitään. Miten voi sulkea kaksi toisistaan potentiaalisesti kiinnostunutta hahmoa keskenään noin pieneen tilaan ilman että silti tapahtuu mitään?

Onodera välttää hissitilanteen ovelasti

Cocktease-tapaus #3: Parodia
Mangateollisuudesta kertovat sarjat onnistuvat yleensä kommentoimaan itseään jollan jännällä metatasolla. Sekai-ichi ei ole poikkeus. Onodera tilittää heti ensimmäisessä jaksossa (…tai sitten jossain muussa) siitä, kuinka ei ymmärrä shoujomangan tunteellisia kohtauksia joissa tuuli tuivertaa sankarittaren hiuksissa ja kukan terälehdet lentävät vaikka ollaan sisätiloissa. Ja kappas vain, eikös kaikissa ~tunteellisissa~ kohtauksissa olekin käytetty tuulikone-efektiä ja kirsikankukkia. Ja kun Chiaki tilittää assistenteilleen ihmissuhdeongelmistaan naamioituna juoni-ideaksi, kommentoivat apulaiset ettei missään shoujossa ole noin epäuskottavia juonenkäänteitä. Sääli vain ettei tällaista parodiointia ja metatasoa lopulta saatu vietyä sen pidemmälle.

Olispa mullakin tuulikone ja terälehtiä

Cocktease-tapaus #4: Juoni
Tämä kismittää ymmärrettävästi eniten. Sekai-ichi poukkoilee tarinasta toiseen vailla kunnon siirtymiä tai selityksiä, mikä ei kyllä kauheasti yllättänyt. Silti, hetkittäin tarinoista tuli fiilis että sarjassa saattaisi oikeasti tapahtuakin jotain. Mutta lol, eipäs sitten tapahdukaan. Kaikki saavutettavat konkluusiot ovat sangen epämääräisiä, ja pääparin eli Onoderan ja Takanon suhde jää viimeisen jakson perusteella ikuisiksi ajoiksi junnaamaan KOI JA NAI, KOI JA NAI -limboon. Tai sitten tiedossa on toinen kausi samaa tuubaa. Ei saatanan saatana.

Ilmeeni kun animen loppu

Että joo. Kyllä animen tekijöidenkin kannattaisi pitää mielessä, että jos antaa ymmärtää niin pitäisi myös ymmärtää antaa. Mutta ei keskitytä pelkästään negatiiviseen. Yukinan ja Kisan storylaini eli mangatoimittajan ja mangakauppiaan suhde oli oikeasti ihan sympaattinen. Sekai-ichi on muutenkin välillä yllättävän hauska, eli aina kun luulin että en pidä sarjasta, se iskikin pöytään jotain niin juustoista tai koomista etten voinut täysin vihata. Viimeisen jakson kohdalla tätä ei enää tosin sitten tapahtunut, mikä ymmärrettävästi jätti suuhun aika visvaisen jälkimaun koko hommasta.

Päädyin joka tapauksessa yksi ilta luukuttamaan animen loppubiisiä kännissä, ja humalatila paransi jaksojen laatua silmissäni muutenkin aika lailla. Seuraavaksi voinkin sitten vissiin tehdä tänne kirjoituksen aiheesta ”Kuinka anime teki minusta alkoholistin”. Onneksi olemassa on myös Sekai-ichi Hatsukoi OVA, joka kertoo takaumana tarinan Onoderan ja Takanon lukioaikaisesta suhteesta. Se on oikeasti aika kiva ja söpö myös selvinpäin.

Loppuun vielä parit screencapit koska ei tästä paljon muutakaan jäänyt käteen, ja kuitenkin tykkäsin salaa. Ensimmäinen on siitä OVAsta, toinen pakollisesta kylpyläfanservice-kohtauksesta ja viimeisessä Yukino ja Kisa edustavat.

Lupaan kyllä tehdä taas joskus vähän pitemmän ja ajatellumman kirjoituksen. Kesälomat, kesätyöt ja muut kesäasiat kuitenkin ymmärrettävästi hidastavat päivitystahtia, joten älkää odottako ihmeitä. Eiköhän epäelämäni kuitenkin palaa normaaleihin uomiinsa viimeistään syksyllä.

10 kommenttia to “Sekai-ichi hatsukoi ja cockteasen jalo taito”

 1. TURHAUTUMISENI TÄMÄN SARJAN PARISSA STNA

  Kröhöm. Joo. Mut jumalauta, kaikki parit vaan esiteltiin, eikä MITÄÄN, siis MITÄÄN, tapahtunut. Junjou Romanticassa sentään melkein välillä tapahtui vähän jotain, mutta tässä ei yhtään mitään. Pääpari oli tuttuun tapaan se persein, ja Yukino/Kisa tietenkin kivoin. Vaikka oikeasti ko. OVA on koko sarjan paras asia, vaikka sekin menee vähän pilalle, kun lopussa tapahtuu ”ää miks vitussa mä fantasioin mun pomosta tsun tsun”.

  En ymmärrä, miksi Nakamura Shungikulla on joku perversio ärsyttäviin vastahakoisiin tunneälyttömiin itseään paskasti lukeviin jääräpäätsunderepäähinköihin. Kuka niihin samastuu? Minä ainakin tiedän aivan helvetin hyvin, milloin olen johonkin lätkässä ja mitä sille ihmiselle haluaisin tehdä. En voi samastua Nakamuran semeihinkään, koska itse vittuuntuisin, jos suuren rakkauteni kohde olisi koko ajan luukut kiinni ja siihen saisi jonkun emotionaalisen yhteyden vain raiskaamalla sen. No thanks.

  Joo. Tämä vitutti minua. Paljon. Toista kautta odotellessa (koska sellainen mitä todennäköisimmin tulee).

  • Joo toi Shungikun hahmojen epäsamaistuttavuus on kyllä yksi pahimmista häiriötekiöistä (siis sen lisäksi ettei ko. mangka osaa edes piirtää). Sekai-ichissä pilkahti edes toisinaan hetkiä jolloin jonkun hahmon tunteisiin oli melkein mahdollista samaistua (heippa vaan Kisa) mutta nekin laimeni aina aika nopeasti…

   Jos tätä tulee toinen kausi niin meidän täytyy perustaa joku terapiaryhmä, ei tätä muuten kestä hullukaan.

   • Näen jo sen, viikottainen perjantai-illan vertaistukiryhmä, jonka päätteeksi aina itketään sitä, että vittu ku ens viikollaki on Onoderaa. Bingosta pitää tehdä upgrade-versio.

 2. Kuulostaa ehkä parhaalta tavalta viettää perjantai-ilta. Ja sit yllätytään aina positiivisesti jos seuraavassa jaksossa ei olekaan Onoderaa!
  Mulla kyl tuli jo parin ekan jakson jälkeen vaikka kuinka paljon päivitysideoita bingoon mutta en enää jaksanut muokata sitä. Jos oikeasti tulee kakkoskausi ni sit on kyllä pakko.

 3. ”Miten voi sulkea kaksi toisistaan potentiaalisesti kiinnostunutta hahmoa keskenään noin pieneen tilaan ilman että silti tapahtuu mitään?”
  Onneksi ei. Tekijä toivottavasti halusi välttää ”korniuden” (corny),

  • Joo, ehkä se ihan positiivista että sitä ei oikeasti koskaan tapahtunut. Olin vain niin varma että sarja ei malta olla käyttämättä hyväksi tätä tilaisuutta. :D

 4. Toisen tuotantokauden (yllätys yllätys) tämä sarjahan saa nyt syksyllä, lisäksi piirtäjän joku toinenkin sarjan hybridimiehistä saa animesovituksen. Jostain syystä hänen teoksensa ovat niitä kaikkein suosituimpia Japanissa…

  Otatko muuten bloggausideoita vastaan? Olisi kiinnostavaa lukea jonkinlainen nostalgiapostaus siitä mitä silloin BL-harrastuksesi alkuaikoina luit/katsoit ja mikä oli ”in” tms. Voi tietty että olen sokea ja olet tämän tyyppisen postauksen jos kirjoittanut enkä vain löydä sitä.

  • Joo katselin vähän naamapalmufiiliksillä noita animeuutisia, kaiketi hyvä että se toinen kausi tulee koska tuon ekan kauden loppu oli niin mölli, toisaalta taas rassaa että joutuu taas uhraamaan maksansa ja mielenterveytensä tuon takia koska en luultavasti osaa olla katsomattakaan… Ja Hybrid Childia on kyllä kehuttu Nakamuran parhaaksi, en ole itse sitä lukenut mutta jos Sekai-ichissä oli välillä hyviäkin juttuja niin ehkä toivoa on. Tai sitten ei, aika näyttää. Samalla rahalla ja vaivalla voisi tietysti yrittää tehdä jotain oikeasti tosi hyvää BL-animea, mutta toisaalta hyvä BL-anime on sellainen oksymoron ettei ehkä edes kannata yrittää.

   Ja siis ehdottomasti otan vastaan ideoita! Kukaan ei vain ole koskaan tullut minulle mitään ehdottelemaan. Ideasi on kyllä hyvä ja vanhoihin muistoihin palaaminen aina hauskaa, joten enköhän tämän syksyn aikana saa jotain aiheesta kirjoitettua. :3 Jatkossakin saa esittää toiveita, vaikka itsellänikin aina riittää ideoita postauksiin niin tuntuu että muilta tulee vähän tuoreempaa näkökulmaa.

 5. Itse kun katsoin Junjou Romanticaa jäin kyllä koukkuun heti. :P Tämän vuoksi aloin myös katsoa Sekaiichi Hatsukoita suurella odotuksella. Minulla on tästä sarjasta vain kaksi sanaa. Suuri pettymys. Sarjassa ei todellakaan tapahtunut paljon mitään. =___=”
  Hahmot pitivät järkyttävän pitkiä yksinpuhelu-monologeja päidensä sisällä, miettien esim. ”mitä sitä nyt tuolle sanoisi” yms. eikä sitten todellisuudessa teekkään asialle mitään. Kaiken lisäksi nämä yksinlöpinät kestivät melkein puolet koko jaksosta! Katsoin Sekaiichia Aarinin sivuilta aina heti tv julkaisun jälkeen, joten toista jaksoa sai aina odottaa viikon verran. Tämä oli yhtä kidutusta viimeisimpien jaksojen kohdalla kun oli sitä SUURTA toimintaa odottamassa. (jota ei sitten tullutkaan)
  En ymmärrä näiden sarjojen tekijää. (en muista nimeä) Hänellä on varmaankin jokin tarve kiusata ihmisiä jättämällä asiat puoli tiehen. Ei kyllä hänen piirtotaidossakaan ole paljolti kehumista, onkohan hän ikinä kuullut termistä ANATOMIA? O__ö
  Toivon mukaan toinen tuotantokausi tulisi koska tarina jäi häiritsevän pahasti kesken. Mutta kuten sinä mainitsitkin -jaksaako sitä enää kituuttaa itseään odottamalla jotain mitä ei tule?

  • Joo voi jeesus se sisäisen monologin määrä! Välillä tuntui siltä että katsoisi kuvitettua audiodraamaa tai jotain… Aika huonoja ratkaisuja ohjaajalta oikeasti. Itse tajusin aika pian että Sekai-ichi on tosi kesy tv-anime enkä parin jakson jälkeen enää edes odottanut mitään suutelua kummempaa toimintaa, parempi niin koska muutoin olisin pettynyt aika pahasti. :D

   Ja joo, olen niin samaa mieltä Nakamura Shungikun tyylistä, oikeasti. Anatomia, yllättävän hankalaa. Huhhuh, odotan aika kauhulla sitä toista kautta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: