5. luukku

My Thoughts on Yaoin joulukalenterin aiheena ovat tänä vuonna mangakat. Tänään vuorossa on Junko.

 

Mangaka: Junko
Kotisivut: http://junkoworkinfo.jugem.jp/
Englanniksi julkaistu: Ei mitään
Miksi: Junko on loistava esimerkki siitä, ettei mangan tarvitse olla syvällistä toimiakseen hyvin. Hänen tarinansa ovat aika lailla täydellinen kombo söpöjä hahmoja ja juuri sopivan pornoja seksikohtauksia. Kokonaisuuden kruunaa Junkon värikäs ja söpö piirrostyyli, joka ei kuitenkaan koskaan lipsu liian äitelän näköiseksi.

Abarenbou Kareshi

Konbini-kun

Mangojen aiheet pyörivät melko arkisissa ympyröissä, ja suhteita syntyy yleensä koulupoikien ja työkavereiden kesken, kuten vaikka Abarenbou Kareshi -kokoelmassa. Kimi Notessa hahmot tuo yhteen erikoinen hajuvesi, ja nimessä olevalla note-sanalla viitataankin muistikirjan tai nuottien sijasta tuoksujen eri vaiheita kuvaavaan sanaan. Konbini-kun on liikuttava tarina homoudestaan johtuneen kiusaamisen takia koulunsa kesken jättäneestä pojasta joka löytää lähikaupassa työskennellessään ymmärtäjän kollegastaan. Tarinoiden kepeydestä huolimatta hahmot ovat sympaattisia ja samaistuttavia huolineen ja ongelmineen, jotka tietysti sitten onneksi ratkeavat rakkauden voimalla. Ja mikä parasta: Junkon tarinoissa semet ja uket ovat sänkyhommissa molemmat yhtä messissä, eikä kiusaannuttavia ”yhyy en nyt haluais” -hetkiä pääse syntymään. Jos tämä ei ole hyvän mielen BL:ää, niin ei sitten mikään.

Avainsanat:

3 kommenttia to “5. luukku”

 1. Ah tällä hetkellä tuo partnerien vastavuoroisuus tuntuu suunnilleen tärkeimmältä asialta BL:ssä itselleni. Minazukin This Night’s Everythingiä lukiessani kun ehdin jo muuten olemaan tosi impress tarinan käsittelystä, mutta sitten äkkiä ”uliuu not there it’s dirty!!1 D,:” Sain sellaisen turn-off-raivarin, että kirja olisi lentänyt seinään jos olisi ollut minun omaisuuttani.

  Junkon tarinat toisaalta kuulostavat turhan söpöstelyltä tällä hetkellä, mutta joskus voisin ehkä vilkaista jotain junkomangaa kun sille päälle satun.

  • Muistan edelleen sen absurdin hetken kun jonkun BL-pelin CG:itä selatessani näin kuvan jossa MOLEMMAT hahmot hymyilivät harrastaessaan seksiä, ja mietin että miksi tuo tuntuu niin oudolta ja epätavalliselta… Kyllä sen aina huomaa miten paljon kivempaa seksikohtauksia on lukea jos molemmilla osapuolilla näyttää olevan hauskaa. :D

   • On valitettavan harvinaista, mutta sitäkin palkitsevampaa lukea BL-mangaa, jossa seksi on suhteen molemmille osapuolille yhtä nautittavaa ja mukavaa puuhaa, jonka (tai sen puutteen) ympärillä ei kuitenkaan pyöri koko maailma, vaan se on vain yksi osa parisuhdetta. Täysin sama reaktio minulla on myös BL-tarinoiden audiolevyjen kanssa – huomattavasti suurin osa äänimuotoon päätyneestä BL-tuotannosta on sitä tavallista raiskausta tai ”yhyy eijeijei sattuu”-huttua, mutta voi jessus kun kuulee ääninäyteltyä erotiikkaa, jossa molemmat himoitsevat toisiaan aivan yhtä paljon mutta myös niin toivottoman romanttisesti! Täytyypä vilkaista, olisiko mikään Junkon tuotoksista päätynyt levyksi asti!

    ~Cilla // Afureko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: