11. luukku

My Thoughts on Yaoin joulukalenterin aiheena ovat tänä vuonna mangakat. Tänään vuorossa on Miyamoto Kano.

 

Mangaka: Miyamoto Kano
Kotisivut: http://curve.rulez.jp/
Englanniksi julkaistu: Two of Hearts, Lovers and Souls, Say Please

Miksi: Suhtautumiseni Miyamoto Kanoon on nykyään vähän ristiriitainen. Toisaalta hän on kirjoittanut paljon mielenkiintoisia ja koskettavia tarinoita, toisaalta osa niistä on aikamoista tuubaa. Mutta sitä sattuu jos on yhtä tuottelias kuin Miyamoto. Hän on ehtinyt julkaista 2000-luvun alussa alkaneen uransa aikana noin 50 erilaista nimekettä, joista osa on doujinsheja hänen omista sarjoistaan. Miyamoton erikoisuutena on kohtalaisen realistinen tyyli, jossa homot ovat ihan rehellisesti homoja, vaikka varsinaisia yhteiskunnallisia seuraamuksia harvoin pohditaankaan. Olennainen osa Miyamoton tyyliä ovat myös räpsyripsiensä alta surumielisesti vilkuilevat, liuhuvatukkaiset miehet.

Calling

Two of Hearts

Iso osa Miyamoton tuotannosta on toisiinsa tavalla tai toisella liittyviä tarinoita, ja tutut hahmot vierailevat toistensa sarjoissa ristiin rastiin. Olen itse perehtynyt enemmän Miyamoton yksittäisiin tarinoihin, koska kaiken maailman Rulesit ja Hydrat vaativat aikamoista perehtymistä jos haluaa tajuta ihmissuhdeviidakon mutkikkaista kuvioista jotain. Lisensoiduista tarinoista suosikkini on Two of Hearts, jossa yksinäinen kirjailija ottaa suojatikseen kodittoman, pakko-oireista kärsivän pojan. Muita muistettavia Miyamoton tarinoita ovat mm. pornonäyttelijästä kertova Vanilla Star ja Calling, joka kertoo terrorisminvastaiseen yksikköön pyrkivästä miehestä. Epätasaisesta laadustaan huolimatta Miyamoton tarinat ovat yleisesti ottaen ihan mielekästä luettavaa, kunhan vain ensin saa keksittyä mistä tällä kertaa aloittaisi.

Avainsanat:

6 kommenttia to “11. luukku”

  1. Ei elämä, kaikkea sitä näkee. :D Kiitos nyt tästä jouluyllätyksestä!

  2. Kukaan ei piirrä surumielisiä ripsien alta vilkuiluja niin hyvin kuin Miyamoto Kano. Fakta.

  3. ”Rules” toimii oikeastaan ihan hyvin yksinäänkin, eikä se vaadi tausta tarinoiden lukua ollenkaan.
    Kokemuksesta puhun, koska kyseinen teos oli ensimmäinen Kanon tekele jonka luin, ja ihastuin heti.

    • No niin, hyvä että jollain on parempi muisti kuin itselläni. :D Osa noista tarinoista on mennyt pääni sisällä sellaiseksi suureksi selvittämättömäksi lankakeräksi, että nuo nimet kietoutuvat väkisinkin toisiinsa ja olen taas ihan hukassa. Olen muutenkin niin tajuttoman huono nimien kanssa… Ehkä otan tuon Rulesin nyt jouluprojektikseni etten taas puhu jossain läpiä päähäni!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: