Luukku 3

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Tänä vuonna aiheena ovat doujinshit, joita minulle on vuosien varrella kertynyt hyllyyni.

3-1terra

Fandom: Toward the Terra
Paritus: Keith/Matsuka
Circle: Escape Club
Doujinshi: Rutile
Juoni: Matsuka tuo kahvia ja sitten harrastetaan dysfunktionaalista seksiä. Tämä on omistamistani doukkareista niitä harvoja, josta on olemassa fanikäännös (jos joku haluaa lukea ko. käännöksen niin pistäkää mailia minulle ja voin laittaa skannit tulemaan), eli voin tulkita tätä vähän ~syvällisemmin~. Puolet albumista on tätä sarjakuvaa ja puolet fanficiä, joka on huomionarvoisa lähinnä siksi että sen otsikossa Matsukan nimi on kirjoitettu romajilla ”Matzka”.

3-2terra

Matsukan kahvitarjoilu pelaa kuten pitääkin…

3-3terra

…mutta Keith on kiinnostunut jostain ihan muusta kuin kahvista.

3-4terra

Housut lentävät mäkeen aika nopeasti, ja sitten päästään todistamaan hahmojen sarjainteraktiolle monella tavalla uskollista seksikohtausta, johon kuuluu mm. Matsukan kuristamista. Periaatteessa tämä on monellakin tapaa aika ahdistavaa (enkä siksi ottanut kuvaa ko. ruuduista tännekään), mutta toisaalta tässä toistuvat kaikki ne asiat jotka ovat näiden kahden hahmon suhteessa oleellisia. Keith on näennäisesti kontrollissa, mutta Matsuka on mu-voimiensa kanssa paljon vähemmän avuton kuin miltä näyttää. Tässäkin kohtauksessa Keith yrittää lähinnä triggeroida Matsukan käyttämään noita voimia, mikä on tietysti toisinto koko sarjan läpi toistuvista Keithin yrityksestä hankkiutua tavalla tai toisella vaaratilanteisiin, joista ei selviäisi hengissä. Mielestäni ei ole mitenkään liioiteltua ajatella että Keith piti Matsukan rinnallaan juuri siksi että tämä jonain päivänä pimahtaisi ja päästäisi Keithin päiviltä. Toisaalta Matsuka pelastaa Keithin hengen useampaan otteeseen eikä silti saa kenkää, joten suhteessa ei lopulta kuitenkaan ole kyse pelkästä Keithin itsetuhoisuudesta.

3-5terra

Tässäkin tapauksessa Keith lopettaa heti kun tajuaa ettei Matsuka aio tehdä mitään, ja jättää lopuksi vielä takkinsa housuttoman Matsukan suojaksi. Tässä korostuu sama Keithin sanojen ja tekojen ristiriita, joka on jatkuvasti läsnä myös lähdemateriaalissa. Pari sivua aiemmin Keith uhoaa että ”voisin tappaa sinut jos haluaisin”, mutta on sitten lopulta olosuhteet huomioonottaen yllättävän kiltti. Lähtiessään Keith vielä muistuttaa Matsukaa siitä, että on tarjonnut tälle paikan johon kuulua. Keith on ainoa, jonka kanssa Matsukan ei tarvitse peitellä todellista olemustaan. Vaikka sitä ei koskaan sanota ääneen, sama toimii kuitenkin myös toisin päin: Matsuka on niitä todella harvoja jotka koskaan pääsevät näkemään Keithin minään muuna kuin laskelmoivana ja kylmänä komentajana.

3-6terra

Ja juuri siitä syystä, että Matsuka pääsee välillä todistamaan Keithin inhmillisyyden pilkahduksia, tämä pelastaa Keithin hengen useampaan kertaan, lopulta jopa itsensä uhraten. Tästä muistutetaan todella katkeransuloisesti doujinshin lopussa näyttämällä Matsukan kuolinkohtaus, ihan vaan siltä varalta että jonkun lukijan tunteet eivät vielä muuten olleet tarpeeksi pinnassa.

Loppuarvio: Pornosta huolimatta (tai juuri sen takia) tämä on monella tapaa aikamoinen pahan mielen doujinshi, mutta todella hahmo- ja sarjauskollinen sellainen. Keith/Matsuka on tietty muutenkin sellainen tuskaa ja ahdistusta aiheuttava pari ettei tosikaan, mutta toisaalta juuri siksi heidän suhteensa on niin kiinnostava ja sydämeen osuva. Kaiken kaikkiaan doujinshi on siis onnistunut paketti, etenkin kun piirroksetkin ovat hyviä.

Mainokset
Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s