Luukku 4

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Tänä vuonna aiheena ovat doujinshit, joita minulle on vuosien varrella kertynyt hyllyyni.

4-1no6

Fandom:  No.6
Paritus: Nezumi/Shion
Circle: Blue Mind
Doujinshi: Lesson!
Juoni: Seksuaalisesti turhautunut Shion yrittää fäpätä Nezumin paidan kanssa, mutta jää kiinni itse teosta. Ei se mitään, koska pian Shion pääsee ihan tositoimiin Nezumin kanssa.

4-2no6

Pahaa-aavistamaton Nezumi on kylvyssä, ja sillä välin Shion hiipii tämän vaatekasalle…

4-3no6

… ja omii yhden paidan omiin jänniin tarkoituksiinsa.

4-4no6

Nezumi yllättää Shionin itse teosta, ja kun Shion toipuu pahimmsta häpeästään, alkaa Nezum ottaa hämmentävää lähikontaktia.

4-5no6

Sitten touhuillaan mitä kahden kiimaisen teinin nyt voikaan kuvitella touhuavan.

4-6no6

Mutta sitten tuleekin koko doukkarin yllättävin käänne… aiemmin aloitteen tehnyt Nezumi onkin ihan täysi uke!

En yleensä kauheasti välitä siitä kuka panee ja ketä ja minne, mutta tässä tapauksessa voi oikeasti sanoa vähän yllättäväksi, että Shion esitetään tarinassa aina kantta myöten punastelevana ja hämmentyneenä, mutta sitten kun päästään itse asiaan niin roolit kääntyvätkin käytännössä ympäri. Olen muutenkin kiinnittänyt huomiota siihen, että vaikka Nezumin ja Shionin dynamiikka varmaan huutaa monelle että Shion on se viaton, hämmentynyt ja kokematon osapuoli ja Nezumi se jolla on kaikki langat käsissään, niin yllättävän monessa japanilaisessa doujinshissa Nezumi on silti sängyssä se vastaanottava osapuoli. Toisaalta animessa nähtävistä interaktioista käy aika hyvin selväksi, että Shion on oikeasti henkisesti paljon enemmän Nezumin niskan päällä kuin itsekään aina tajuaa. Japanilaisessa fandomissa on kuitenkin todella tavallista, että kunkin parituksen seme/uke-dynamiikat pysyvät aika staattisina, kiitos”tateshakai” -ajattelun (eli kaikilla ihmisillä ja asioilla on tietyt määrätyt paikkansa hierarkiassa, lisää voi lukea täältä). Tähän nähden Nezumi/Shion -tarinoissa näkyy todella paljon vaihtelua, mikä kertoo mielestäni aika hyvin siitä, miten erikoislaatuisesta parista on pohjimmiltaan kyse.

Loppuarvio: Taide on söpöä ja hahmojen interaktio näyttää ihan mielenkiintoiselta. Täytyy lukea tämä vielä joskus läpi muutenkin kuin kuvien osalta, toistaiseksi en ole vielä ehtinyt (lue: jaksanut), ja niissä kuvissakin riittää kyllä ihmeteltävää.

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: