Luukku 8

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Tänä vuonna aiheena ovat doujinshit, joita minulle on vuosien varrella kertynyt hyllyyni.

8-1ds

8-2ds

Fandom: Darren Shan/ Cirque du Freak
Paritus: –
Circle: Studio FZ/ Bikke
Doujinshi: Vesper
Juoni: Kolme lyhyttä tarinaa, joista kaksi ensimmäistä sijoittuu kolmannen kirjan tapahtumiin ja viimeinen puolestaan viidenen kirjan aikoihin.

8-22ds

Ensimmäisessä tarinassa Darren ja Crepsley haahuilevat talvisessa kaupungissa ja varmaan puhuvat jotain tosi filosofisia.

8-4ds

Toisen tarinan nimi on First Kiss, joka nimensä mukaisesti käsittelee Darrenin ensimmäistä pusua Debbien kanssa. Aluksi nähdään Evra kiusaamassa Darrenia aiheesta…

8-3ds

… ja myöhemmin Darren onkin jo treffeillä Debbien kanssa ja Debbie vonkaa pusua. Huoh.

8-5ds

Kolmannessa tarinassa ollaan vampyyrivuorella, ja Darren odottelee parantumistaan kärtsättyään kuin ihmispaahtoleipä. Arra ja Crepsley ovat pitämässä Darrenille seuraa, mutta koska entiset heilat ja vanhat suolat, he päätyvät pitämään seuraa lähinnä toisilleen.

8-6ds

Onneksi Gavner ja Kurda pamahtavat myöhemmin vierailulle sairasriippumaton ääreen, ja myrtsi Darren saa vihdoin jonkun jolle valittaa omiin maailmoihinsa katoavista vanhuksista (eli Arrasta ja Crepsleystä). Gavner saa tästä oivan kimmokkeen muistella omaa vanhaa heilaansa Liziä, jonka kanssa juttu lopulta kaatui siihen että toinen oli vampyyri ja toinen ihminen.

8-7ds

Darren intoutuu kysymään myös Kurdalta, josko tällä on ketään mielitiettyä. Kurda vastaa aika salaperäisesti, että ehkä joskus on ollut. Darren yllättyy, koska on koko ajan luullut että Kurda pitäisi Arrasta. Kurda toteaa kunnon poliitikkona, että kyllä hän pitää Arrasta, ja kaikista muistakin naisista, olivat nämä sitten vampyyrejä tai ihmisiä. Kaikkihan naisista tykkäävät! Gavner on innoissaan, mutta Darren jää pohtimaan, että oikeastaanhan Kurda väisti koko kysymyksen…

8-8ds

Sitten päästäänkin pikakelaamaan ajassa eteenpäin Kurdan elämän synkimpiin hetkiin kun Gavner pääsee jälleen kerran päiviltä Kurdan käden kautta ja Darren on hyppäämässä vuoriviemäriin koska Kurda on petturiroisto. Samalla nähdään Kurdan tuskaisia ajatuksia: kuinka hän olisi halunnut voida kertoa ystävilleen vanhasta rakkaastaan, mutta nyt on vähän myöhäistä.

8-9ds

Loppuun saadaan vielä kunnon angstit, kun Kurda tuskailee vampyyrien tulevaisuudesta. ):

Loppuarvio: Flashbackien voima on valtaisa kuten aina: ensin näytetään hetki kivaa ja viatonta hengausta, ja sitten kaikki onkin jo ikuisesti pilalla. Osuu ja uppoaa syvälle sydämeen joka kerta.

Tämä on muuten siitä mielenkiintoinen doujinshi, että ostin sen lähinnä kivojen kansien perusteella (edelleen mikä tahansa missä on mukana Kurda on ostamisen arvoista), mutta lähemmällä tarkastelulla selvisi että 1) olen joskus teininä selaillut netissä tämän piirtäjän tekemää fanartia, ja 2) doujinshin piirtäjä, Bikke, on nykyään ihan ammattilaismangaka. Enimmäkseen hän piirtää fantasiajoseita, mutta on häneltä ilmestynyt myös esimerkiksi Senpai-niminen BL-tarina, jonka lukemista voin kyllä ehdottomasti suositella. Bikken piirtäjänkyvytkin ovat tässä kymmenen vuoden aikana parantuneet ihan reilusti.

Avainsanat: ,

2 kommenttia to “Luukku 8”

 1. Kuulosti kovin tutulta tuo Bikke, ja eikös hyllystä löydy hänen tekemänsä sukupuolenvaihtomanga Ame nochi haren ensimmäinen pokkari. Pieni maailma tosiaan, vaikkakin mangakan tarinankerronta saisi alun perusteella olla reippaasti intensiivisempää.

  Huhhuh, en kyllä näköjään muista enää paljon mitään Darrenshaneista. Crepsleyn lisäksi Evra ja Kurda ovat ainoat tutut nimet ja niistäkään en muista muuta kuin että suomupoika ja traaginen bishounen. Vähän muistelisin kyllä että Kurdaa olisi kirjoissa kuvattu pitkähiuksiseksi mutta en taida luottaa itseeni tässä suhteessa…

  P.S. Kommenttilootasi vaatii kiusallaan jotain mystistä salasanaa normaalille sähköpostiosoitteelleni. :<

  • En ole vielä itse lukenut Ame nochi harea, mutta on kyllä aikomuksena. Senpain perusteella Bikke on tosiaan suht rauhallinen ja vähädraamainen tarinankertoja, mutta se ei ole välttämättä huono asia.

   Hahaha voi tietty olla mielenterveyden kannalta ihan hyväkin, että suurin osa Darrenshaneista on jo vaipunut unholaan. Traaginen bishounen on aika osuva kuvaus Kurdasta, mutta kirjoissa ei kyllä oteta kantaa muuhun kuin Kurdan hiusten väriin. Mangaversiossa Kurdalla tosin on maailman pisin ysäritukka jostain kumman syystä :D

   Hmmm, en nyt ymmärrä mikä tuossa kommenttilootassa on vialla, yritin katsoa asetukset mutta en löytänyt mitään poikkeavaa. Jos tulee jatkossakin sama niin katsotaan mitä saan tehtyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: