Luukku 17

Tervetuloa My Thoughts on Yaoin joulukalenteriin! Tänä vuonna aiheena ovat doujinshit, joita minulle on vuosien varrella kertynyt hyllyyni.

17-1ds

Fandom: Darren Shan/ Cirque du Freak
Paritus: –
Circle: Brappers/ Akira Takatsuki
Doujinshi: Itsuka mori de au hi made
Juoni:Kurda juonii vampyyrivuorella, hyväksyy kohtalonsa, ja kohtaa kohtalonsa.

17-2ds

Surumielinen kuva jossa kahlittu petturi-Kurda ja alakuloinen Darren kävelevät eri suuntiin on jo ihan tarpeeksi puristamaan allekirjoittaneen sydänalasta.

17-3ds

Tarinan alussa Kurda selittää strategioistaan vampaneesiposselleen. Myöhemmin Glalda yllättää Kurdan yksin kylpemästä, ja ihmettelee miksi tämän pitää peseytyä. Kurdan vastaus jää vähän hämäräksi, mutta oma henkilökohtainen versioni asiasta on, että Kurda ymmärtää henkilökohtaista hygieniaa aika paljon paremmin kuin moni muu vampyyrivuorella.

17-4ds

Surfaritukkainen Glalda ihmettelee Kurdan suunnitelmia muutenkin. Aluksi en ihan ymmärtänyt, mihin Glaldan hämmennys oikeastaan liittyi…

17-5ds

…mutta tässä ruudussa oleva Kurdan vastaus sai minut arvailemaan, oliko kyseessä nyt Glaldan huoli siitä että Kurdan sielu ei pääse ~vampyyrien paratiisiin~ koska hänet tapettaisiin joka tapauksessa lopulta petturina. Kurda nimittäin vastaa jotain tyyliin ”olen tyytyväinen maan päällä”, eli häntä ei haittaisi olla joutumatta paratiisiin. Tämä tosin on kaikki ihan todella villiä, kielitaidon puutteesta johtuvaa arvailua, mutta ainakin siinä olisi jotain järkeä.

17-6ds

Tuota teoriaani tukee vielä mangan loppupuoli, jossa TAAS KERRAN näytetään Kurdan viimeiset hetket. Kurda on kuitenkin itse toiveikkaalla mielellä vaikka onkin juuri kohtaamassa kuoleman: hän ajattelee kaikkia niitä ihmisiä, jotka yhä rakastavat häntä, ja tuntee ennen loppuaan jonkinlaisen sanoinkuvailemattoman onnen tunteen.

17-7ds

Tämän jälkeen nähdään vielä doujinshin nimeen (”Tapaamme vielä jonain päivänä metsässä”) sopiva epilogi, jossa Darren kulkee yksin metsässä ja luulee nähneensä/kuulleensa Kurdan, mutta juostessaan tämän perään löytää pelkkää tuulen huminaa. Ja sitten voin taas miettiä miksi OTP:ni on se maailman surullisin ja katkeransuloisin.

17-8ds

Loppuarvio: Kiva tukka, Glalda. Mukana olisi saanut olla enemmän Darrenia, mutta muuten kaikin puolin kyllä osuu ja uppoaa teemojensa ja hahmovalikoimansa puolesta.

Avainsanat:

2 kommenttia to “Luukku 17”

 1. Kiintoisaa. :p
  Mistä oot hankkinu nää kaikki Doujinshit?

  t.random

  • Joskus vuosia vuosia sitten tilasin doujinsheja thaimaalaisesta nettikaupasta nimeltä Wanderer Owl. Kauppa on edelleen toiminnassa, ja sieltä löytyy doujinshien lisäksi muuta fanikrääsää. Hinnat tosin ovat pilvissä niin doujinshien kuin toimituksen suhteen, eli en suosittele käyttämään kauppaa, ellei haluamasi doujinshi ole saatavilla ainoastaan sieltä.

   Muistan joskus myös tilanneeni Jpqueenilta muutaman doujinshin, mutta sivusto on ilmeisesti lopettanut toimintansa. Korvikkeeksi varmaan sopii joku Passing Fancy, vaikka en ole ko, kauppaa itse käyttänyt enkä tiedä sen palvelun tasosta mitään.

   Ison kasan doujinsheja olen ostanut myös paikan päältä Japanista, Mandaraken ja K-Booksin liikkeistä (kirjoitin aiheesta aiemmin täällä). Mandarakella on myös verkkokauppa, josta en tosin itse ole koskaan tilannut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: