Info

HUOM: Tätä blogia ei enää päivitetä, uusi blogi löytyy osoitteesta fujoshiluola.wordpress.com

BL eli boys’ love tarkoittaa japanilaista, naisten tekemää ja naisille suunnattua homoromanttista- ja eroottista viihdettä. Jos aihe ei ole ennestään tuttu, voit lukea lyhyen intron vaikka Jmangan sivuilta. Genren historiasta voi lukea hieman syvällisemmin esimerkiksi kirjasta Manga: An Anthology of Global and Cultural Perspectives, ja muuta pohdintaa aiheen tiimoilta löytyy tästä Comics Journalin artikkelisarjasta.

Tutustuin itse slashin ja BL:n maailmaan vuosien 2003-2004 hujakoilla. Aktiivisesti olen lukenut BL-mangaa vuodesta 2007, ja tämän blogin perustin vuoden 2009 alussa. Olen kiinnostunut seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kuvauksesta viihteessä yleisemminkin, mikä heijastuu ajoittain myös kirjoituksiini. Pääpaino on kuitenkin BL:ssä. Lista joistain suosikkimangakoistani löytyy täältä.

BL:n lisäksi luen välillä muutakin mangaa, enimmäkseen joseita, seineniä tai kauhua. Animea katson aika satunnaisesti, lempisarjojani ovat mm. Toward Terra, House of Five Leaves, Ouran High School Host Club ja No.6. Polar Bear Cafe on myös paras! Muita kiinnostuksenkohteitani ovat esimerkiksi vampyyrikirjallisuus, muoti, animaatioelokuvat ja ruoka.

Kirjoittelen siis enimmäkseen seikkailuistani japanilaisten homosarjakuvien parissa, mutta teen satunnaisesti aluevaltauksia myös muuhun homoaiheiseen viihteeseen niin idästä kuin lännestäkin. En viitsi olla turhan valikoiva näissä asioissa.

Palautetta ja kysymyksiä voi kommenttien lisäksi lähettää myös osoitteeseen blog.stargay@gmail.com.

Jätä kommentti